Project Description

Taloyhtiön yhtiövakuutus

Taloyhtiön yhtiövakuutus

Räätälöidyt ratkaisut kaikkiin tarpeisiin

verisure

Taloyhtiön yhtiövakuutus kuuluu Espanjassa omaisuuden vahinkovakuutuksiin ja tarvepohjaisiin vakuutuksiin, joilla turvataan yhteistä omaisuutta.
Espanjassa suurempaan asuinyksikköön kuuluvan asunnon hankkija liittyy oston myötä tavallisesti taloyhtiöön.

[[[["field46","equal_to","Kyll\u00e4"]],[["show_fields","field47"]],"and"],[[["field55","equal_to","S\u00e4ilyt\u00e4 minulle tietoa uusista ja tulevista tuotteista ja palveluista"]],[["trigger_integration",null,null,"MailChimp"]],"and"]]
1 Step 1
2 Step 2
Kohteen tiedot
Tyyppi
Kohteen käyttö
Uima-allas/Liikuntapaikkoja
Parkkipaikka
Olisiko yksityisiä putkia vakuutettava?
Henkilökohtaisia tietoja
Haluatko antaa lisätietoja?
Yksityisyys
Vakuutusalalla on meneillään paljon.
Captchacaptcha
×
×
(2)
keyboard_arrow_leftEDELLINEN
SEURAAVAkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Taloyhtiön yhtiövakuutus suojaa yhteistä omaisuutta ja ihanteellisessa tapauksessa koko rakennusta, ts. yhteisiä ja myös puhtaasti yksityisessä käytössä olevia tiloja.

Espanjassa suurempaan asuinyksikköön kuuluvan asunnon hankkija liittyy oston myötä tavallisesti taloyhtiöön. Tämä vastaa taloyhtiön omaisuuden hallinnoinnista ja kunnossapidosta.

Hankittaessa asunto taloyhtiöstä liitytään automaattisesti mukaan yhtiövakuutukseen ja nautitaan siten myös tämän tarjoamaa turvaa. Tämä ei kuitenkaan ole kaikille alusta alkaen selvää, joten olemassa on päällekkäisen vakuuttamisen vaara.

Usein uskotaan jopa virheellisesti, että taloyhtiön yhtiövakuutus kattaa myös omat asuintilat. Kaikkia yksityisomaisuudellesi aiheutuvia vahinkoja ei välttämättä kuitenkaan kata taloyhtiön yhtiövakuutus. Näin voi syntyä valitettava tilanne, että erityisesti kosteissa tiloissa ilmenevät vesijohtovuodot jäävät vakuuttamatta. Tätä varten jokaisen asunnon omistajan on hankittava oma vakuutuksensa.

Espanjassa taloyhtiöt ovat vakuuttaneet usein vain yhteiskäytössä olevat osat. Yhtiövakuutus ei siten kata erillis- eikä yksityisomaisuutta.
Erillisomaisuudella tarkoitetaan omia asuintiloja. Taloyhtiön omaisuuteen lasketaan kuuluvaksi ulkoseinät, katto, lämmitys- ja muut putket sekä kiinteistö viheralueet mukaan lukien.
Iberia Vakuutusmeklarit vakuuttavat aina koko taloyhtiön yksityiset tilat mukaan lukien. Näin vakuutusturvaan ei muodostu aukkoja kenenkään omistajan näkökulmasta.

Jos omistaja vakuuttaa asuntonsa erikseen rakennusvaurioilta, tämä saa myös kiinteistön ja tontin kattavan vakuutuksen tarjoaman turvan. Tämä kattaa lisäksi esimerkiksi naapurit omassa naapurin yläpuolella sijaitsevassa asunnossa sattuneen vesivahingon varalta.

Tärkeää on määrittää riittävä vakuutussumma ja välttää alivakuuttaminen (ts. vakuutussumma, joka on pienempi kuin vakuutettavan omaisuuden arvo).

Iberia Vakuutusmeklarit auttavat sinua mielellään määrittämään oikean arvon.

Monien taloyhtiöiden asukkaista suurin osa on ekspatriaatti, niin että myös ekspatriaatti toimivat yhä useammin taloyhtiön hallituksen puheenjohtajina (espanjaksi administrator).
Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva voi tehdä myös kalliita virhepäätöksiä. Taloudellisista vahingoista tämä vastaa henkilökohtaisesti. Siksi on suositeltavaa laajentaa taloyhtiön vastuuvakuutusta myös hallituksen jäseniin.

Iberia Vakuutusmeklarit vakuuttavat poikkeuksetta kaikki puheenjohtajat automaattisesti ja ilman erillisiä kuluja.